2013, 18/4 - 21/4, 12.00u - 19.00u, "Echange" tijdens "Poppositions",
curator Maaike Leyn (P.R.E.S.T.I.G.E.)
Part of the Art Brussels 2013 Off program,
Brass, Avenue Van Volxemlaan 264, 1190 Brussel (naast Wiels)
Nocturne op donderdag 18 april tot 23.00

click here for more information

In het kader van het project "Echange" toon ik een nieuw werk in het café Les Eglantines
adres: café Les Eglantines (la maison de la solidarité)
Eikelstraat 29
1190 Brussel (Vorst)

“Echange” vindt plaats in het kader van Poppositions, een pop-­up fair die parallel loopt met Art Brussels en doorgaat in Brass, naast Wiels.

“Echange” stelt op een ludieke manier de kunstbeurs en de verkoop van kunst in vraag. 24 kunstenaars trekken naar de handelszaken in de buurt van het kunstencentrum. Aan de lokale handelaars wordt gevraagd of ze het kunstwerk tijdelijk willen ruilen voor een interessant object waar ze zelf waarde aan hechten.

Wat we tonen op onze tentoonstelling zijn dus niet de kunstwerken zelf, maar het ruilobject dat de handelaars uit de buurt er tegenover stellen. De ruilobjecten in Brass vormen een spiegel van de wereld rond Wiels. De deelnemende kunstenaars onderzoeken of hun werk ook functioneert in een andere context. Ze zetten hun ego heel eventjes opzij en tonen hun werk op een minder prestigieuze plek waar het hopelijk niet ontdaan wordt van alle magie.

Van 18 tot 21 april kan je de ruilobjecten bekijken in Brass, alsook een reportage met de ruil tussen de kunstenaars en de plaatselijke neringdoeners. Wie de 'echte' kunst wil zien, moet de baan op, naar de bakker, het theehuis, de coiffeur of de slager.